Om Oss

Vi finns, för att vi behövs. Vi försöker täcka igen en liten lucka som finns mellan den romantiserade bilden av djuren i naturen och verkligheten. Hos oss riskerar du att få en helt ny bild av duvorna på torget, av skatorna som stjäl ägg i hönshusen och kråkorna som river i soppåsar… och det är just det vi vill!

 

Vi finns mellan Nyköping och Norrköping, 8 km från E4:an. Vi är en liten anläggning med en familjär ton, där våra fåglar är en del av vårt sätt att leva och bo.

 

Verksamheten kommer att vara tillgänglig för allmänheten från våren 2018.

Tills dess är vi bokningsbara för föreläsningar i ämnen som välfärd för våra sällskapsfåglar, beteendehantering och grundläggande djurträning.

 

 

Virpi Hellmark

 

”Om jag hade upptäckt fåglarna som 18-åring hade det nog aldrig blivit andra djur i mitt liv.”

 

Jag är i grunden sociolog, men speciellt intresse för interaktion mellan människor och hinder för interaktion. Av naturliga skäl hamnar man lätt inom ämnet avvikandets sociologi, där mitt specialintresse ligger. Jag har en gedigen erfarenhet av bemötande av barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

 

Vad gäller djur är jag kanske mest självlärd, men är också utbildad inom fågelhållning (L80 utbildning inriktning fågel) och utbildad Viltrehabiliterare (KFV). Från ett liv med hästar och hundar kom fåglarna in för ett 10-tal år sedan och ryckte mattan under fötterna på mig... och sen dess finns inget annat.

Nu är fåglarna både en hobby, ett jobb och definitivt en livsstil.

 

 

 

Stephanie Edlund

 

”Mitt mål är att ta all den knepiga vetenskapen som finns och översätta den till praktiskt tillämpbar lekmannasvenska; allt för att du som djurägare eller du som jobbar med djur skall kunna använda principerna för att förbättra situationen för dig och dina djur.”

 

Stephanie är i grunden utbildad djurvårdare, har studerat biologi vid stockholms universitet, arbetat som djurvårdare vid djurpark, djurlärarvikarie vid ett naturbruksgymnasium och är även Sveriges enda certifierade (www.IAABC.com) problembeteende-/träningskonsult med inriktning på papegojfåglar.

Stephanie har spenderat en stor del av sitt liv till att lära sig om djurs beteende, inlärning och välfärd. Idag driver hon www.djursmart.se som erbjuder beteendekonsultationer och kurser i allt från etisk, progressiv djurträning till miljöberikning. På Korpdalen är Stephanie träningskonsult.

...och till vår hjälp har vi haft...

...Frank, som hjälpt till med allt från fågelträning till voljärbyggen...

...och Pontus, som gjort precis allt på gården han också, när han inte fotodokumenterar händelser här omkring.

...och nu är det denna fascination för våra befjädrade kollegor som vi vill dela med oss av, till Er!

Föreningen Korpdalen

Danbyholm Djupdalen

640 20 Björkvik

 

tel: 070-374 74 23

 

e-post: info@korpdalen.nu